Meet up met Hennie van der Most

Hennie van der Most. Foto: PR
Hennie van der Most. Foto: PR

AALTEN - Het toerisme in Aalten moet eens echt op de kaart worden gezet. In de Achterhoek blijft de gemeente Aalten achter en dat kan heel anders. Kansen grijpen, dat is waar Hennie van der Most in uitblinkt. Om die reden heeft de VVD Aalten Van der Most uitgenodigd om zijn visie hierop te geven.

De Heelweg in Dinxperlo is een uniek stukje grensgebied in Nederland. Een straat die langs de grens loopt wat veel toeristen heel bijzonder vinden. Toch is dit geen aantrekkelijk toeristisch gebied. Waarom zou Aalten deze straat niet eens flink aanpakken? De pessimisten zien bedreigingen, de optimisten zien hier kansen. De historische binnenstad van Bredevoort is een parel, maar wat is daar nog meer mee te doen? We hebben binnen de gemeente boeiende attracties met een breed aanbod aan horeca. Ook hebben wij prachtige buitengebieden met goede verblijfsrecreatie en mooie fietsroutes. Maar hoe trekken wij hiermee de toerist naar Aalten?
Hennie van der Most, een geboren boerenzoon, is succesvol met onder andere De Bonte Wever Speelstad Oranje/Pipodorp, Preston Palace, Hotel De Koperen Hoogte en Kernwasser Wunderland. Sinds 2011 is hij bezig met zijn nieuwste project, de ontwikkeling van Attractiepark Rotterdam. Van der Most staat bekend als een eigenzinnig en pragmatisch ondernemer die weinig heeft met ambtelijke besluitvorming en gedetailleerde plannen op papier. Vele bezoekers, van jong tot oud, hebben hun weg naar zijn ondernemingen gevonden. Hoe doet hij dat? Hoe pakken wij de kansen in onze gemeente Aalten?
VVD Aalten wil dat de gemeente alles in het werk stelt om de recreatieve sector te laten groeien. Schrappen van belemmerende regelgeving, vereenvoudigen van evenementenvergunningen, promotieactiviteiten en al het andere wat nodig is om de sector te laten groeien. Ook de inwoners profiteren van een sterke recreatieve sector. Het biedt kansen voor de horeca en andere voorzieningen en natuurlijk werkgelegenheid. Op deze avond wil de VVD ook ideeën ophalen. Wat moet er verder gebeuren om de kansen te kunnen pakken?
Hennie van der Most geeft op woensdagavond 14 maart een inleiding. Iedereen is van harte welkom in Partycentrum 't Noorden te Aalten. Ondernemers met belangen in de recreatieve sector en de horeca worden extra aangemoedigd om te komen en mee te spreken. Vanaf 19.00 uur is de zaal geopend en om 19.30 uur begint het programma. Toegang en koffie zijn gratis.

Meer berichten