AD '69 uitgeschakeld in strijd om Achterhoekcup

AALTEN - AD '69 trad in de strijd om de Achterhoekcup aan tegen SDOUC, in Ulft. Helaas werd de wedstrijd verloren met 4-1.

Omdat de temperatuur zich onder de 0° bevond, had dat weerslag op het gedrag van de bal in het veld. Vele passes werden te hard of onnauwkeurig gegeven, wat direct werd afgestraft; het leidde veelal tot balverlies. SDOUC ging hiermee beter om en al snel zouden er kansen ontstaan voor de gastheren uit Ulft. Maar toch waren er ook mogelijkheden voor AD'69, dat in de beginfase gretiger was dan SDOUC. SDOUC was zelfs slordiger en lakser in de eerste twintig minuten en leek de wedstrijd wel erg licht op te nemen, maar kreeg toch de openingstreffer op zijn conto bij de derde poging op het doel van AD-keeper Heuvel. Een voorzet over links werd uiteindelijk door een lichte touché in de verste hoek geplaatst, zodat de 1-0 werd gescoord. Na deze treffer zouden er nog meer kansen voor SDOUC volgen en in de 36ste minuut leek een zekere 2-0 tot stand te komen ware het niet dat keeper Erik Heuvel de winnaar werd tegenover twee aanvallers. Uit de rebound ontstond een aanval richting het andere doel, waarbij de bal via Bram Koelman en Michiel Ebbers middels een voorzet uiteindelijk door Dylan Bauhuis onhoudbaar werd ingeschoten, 1-1. Heel even mocht AD'69 geloven in een stunt maar door slordig balverlies in de 39e minuut op het middenveld kreeg een speler van SDOUC de bal. Hij soleerde naar de 16 meter en de keeper te passeren, waardoor SDOUC wederom de voorsprong in de wedstrijd nam.

In de rust werden Michiel Ebbers en Tom te Brinke vervangen door Roel Penterman en Bram Dekkers. Direct wist Roel Penterman zijn kwaliteiten te etaleren en kwam op de rechterbackpositie sterk uit de startblokken. De tweede helft zal vooral herinnerd blijven door de regelmatige uitval van de lampen in twee lichtmasten. Hoewel de scheidsrechter genegen was om de wedstrijd te staken gaven beide coaches aan de wedstrijd te willen uitspelen. Het laatste half uur leek het hoofdveld wel een flipperkast en in deze disco-uitgave zag uw reporter SDOUC nog tweemaal scoren zonder dat AD'69 daar enig antwoord op wist te geven. Luuk Heijink werd gewisseld voor Emre Topal en kort daarna zou Dylan Bauhuis vervangen worden door Peter te Paske. De laatste aanval van de wedstrijd was in de 90e minuut voor AD'69 maar de scheids liep - al voordat de aanval werd ingezet -met de fluit in de mond, zodat een ieder wist dat er zou worden afgefloten zo gauw de aanval zou doodlopen, waarvan akte.
Derdeklasser AD'69 verloor van 2e klasser SDOUC met duidelijke cijfers (4-1) en is uitgeschakeld in de Achterhoek Cup.

Zondag 18 februari speelt AD '69 in de competitie tegen VDZ in Arnhem, momenteel zesde met tien punten voorsprong op AD '69. In de thuiswedstrijd met 3-1 werd gewonnen. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en dus moet AD'69 alles op alles zetten voor een goed resultaat.
 

Meer berichten