Richard Jongetjes (links) en Ewout Wessels met de speciale bodywarmers. Foto: Hans Asmann
Richard Jongetjes (links) en Ewout Wessels met de speciale bodywarmers. Foto: Hans Asmann

Start van project 'Groen voor Grijs'

AALTEN - Afgelopen week gaven Richard Jongetjes (Talentverbinder-Aalten) en Ewout Wessels (teamleider onderwijs VMBO Schaersvoorde) het startschot voor het project Groen voor Grijs.

VMBO Schaersvoorde, afdeling groen, zal haar derdejaarsleerlingen beschikbaar stellen om bij ouderen aan huis kleine tuinklussen te verzorgen of gezellig te bloemschikken. Senioren uit Aalten kunnen geheel kosteloos een leerling inhuren. Alleen voor eventuele materialen zoals potgrond zal een kleine bijdrage gevraagd worden. Wat klussen betreft moet men denken aan grasmaaien, een plant verpotten, onkruid weghalen, een steen recht leggen, groene aanslag verwijderen of een tak snoeien.

Daarnaast kunnen ouderen zoals gezegd de leerlingen ook uitnodigen om gezellig binnenshuis te bloemschikken.

In de maanden maart en april loopt dit pilotproject. In die periode kan men op de dinsdagochtenden gebruik maken van dit aanbod.

De leerling komt twee keer langs bij de oudere. Eenmaal om kennis te maken en de klus te inventariseren. Ook wordt dan gecheckt welke gereedschappen al voorhanden zijn bij de oudere, en eenmaal om de opdracht uit te voeren.

Behalve het klaren van de klus klaren is ook contact tussen de jongere en de senior belangrijk: samen koffie, thee of fris drinken wordt ingebouwd in het programma.

Ouderen die gebruik willen maken van dit aanbod kunnen zich inschrijven vanaf 1 februari via de receptie van Schaersvoorde aan het Stationsplein, tel. 0543 491400.Na deze pilot wordt er geëvalueerd met de intentie om project Groen voor Grijs voort te zetten en verder uit te bouwen.

reageer als eerste
Meer berichten