Sjoerd te Boekhorst (18) kopt binnen twee minuten de 0-1 voorsprong voor AZSV in de touwen. Foto: Andre Wamelink
Sjoerd te Boekhorst (18) kopt binnen twee minuten de 0-1 voorsprong voor AZSV in de touwen. Foto: Andre Wamelink

Robbin Thuss schiet AZSV in slotfase naast Urk

AALTEN - AZSV heeft een punt meegenomen van Urk door twee fraaie goals van Sjoerd te Boekhorst en een gelijkmaker van Robbin Thuss. Na een enerverend duel stond er nog 90 minuten 3-3 op het scorebord, waarbij de thuisclub lange tijd dacht voor het eerst sinds 1988 weer eens van AZSV te kunnen winnen. Maar Robbin Thuss gooide roet in het eten. Samen met Max Jansen maakte hij vandaag zijn rentree in een competitiewedstrijd dit seizoen en op aangeven van Jansen scoorde Thuss zijn eerste treffer en de 3-3 gelijkmaker voor AZSV.

"En de 3-3 voor AZSV van degene, die altijd op Urk scoort, Robbin Thuss", zo werd zijn gelijkmaker door de omroeper van Urk medegedeeld. In de laatste vier ontmoetingen op Urk deed Thuss drie keer mee en scoorde hij vier goals. Afgelopen dinsdag had Robbin Thuss tegen SVZW drie minuten nodig om te scoren bij zijn invalbeurt, zaterdagmiddag duurde het vijf minuten.
Dennis van Toor moest voor het duel op Urk behoorlijk puzzelen om een team het veld in te kunnen sturen. In de bekerwedstrijd tegen SVZW liepen Kars Vierwind, Joost Rasing en Niek te Veluwe een blessure op. Alleen Te Veluwe was in staat te spelen, waarbij ook topscorer Rik van der Eerden vanwege werkverplichtingen afwezig was. Wietse Kämink en Bram Wevers van AZSV-2 begonnen daardoor in de basis en ook Sjoerd te Boekhorst, die de laatste weken vanaf de bank was begonnen, mocht vanaf de start opdraven. En al na anderhalve minuut bekroonde Sjoerd te Boekhorst zijn optreden met een treffer. Hij kopte een voorzet van Wietse Kämink via de paal achter de verbouwereerde Cornelis Koffeman, 0-1. Heel lang konden de roodwitten niet genieten van de voorsprong. Na tien minuten was het alweer gelijk. Yordi Orriëns kreeg bij een voorzet van Riekelt Jan Brands een duw van Jelle de Boer, waardoor de bal via zijn hoofd over Matthijs Ebbers in het eigen doel ging, 1-1. Ondanks protesten van AZSV keurde scheidsrechter Bos uit Elburg de Urker treffer goed. De thuisclub probeerde daarna AZSV vast te zetten en kreeg een paar minuten later opnieuw een goede kans. Op aangeven van Hessel Snoek tikte Klaas Kramer de bal naast het Aaltense doel. AZSV kreeg vervolgens het duel beter in de greep en na bijna 20 minuten mocht Wietse Kämink na een verkeerde terugspeelbal alleen op doelman Koffeman afgaan. Echter voordat hij de bal kon inschieten tikte Klaas Kramer de bal terug op Koffeman, die de bal in de handen pakte. AZSV verwachtte een vrije trap op vijf meter van de goal, maar leidsman Bos zag er geen terugspeelbal in en liet doorspelen. In het restant van de eerste helft waren er weinig kansen. Een schot van Sjoerd te Boekhorst ging over, een inzet van Gerrit Tol werd een prooi van Matthijs Ebbers en een kopbal van Brian Hogeweide uit een hoekschop van Wietse Kämink. De grootste kans was wel voor Urk. Hessel Snoek kreeg de bal na slordig uitverdedigen bij AZSV en kon na een mooie kap alleen op Matthijs Ebbers, maar Yordi Orriëns wist met een uiterste krachtsinspanning de bal tot hoekschop te werken.

Na de pauze kon de formatie van Dennis van Toor wederom snel juichen. Binnen vijf minuten scoorde Sjoerd te Boekhorst met een fantastisch afstandsschot de 1-2. Dit keer kon de Aaltense aanhang slechts twee minuten genieten van de voorsprong. Eerst scoorde Hessel Snoek met een afstandsschot en weer twee minuten later zette Jelle de Boer met een knal Urk zelfs op voorsprong tot groot enthousiasme van het luidruchtige thuispubliek. De aanhang van de thuisclub ging er nog eens goed voor zitten en Urk gaf nog een keer extra gas. Door het uitvallen van Hessel Snoek, die ongelukkig met Sjoerd te Boekhorst in botsing kwam en daar mogelijk een breukje rondom zijn oog opliep, werd de aanval van de ploeg van trainer Richard Karrenbelt wat ontregeld. Daardoor bleef het bij een schot van Jelle de Boer, dat door Matthijs Ebbers gepakt werd.
Dennis van Toor wisselde twee keer. Hij bracht Max Jansen voor Bram Wevers en Robbin Thuss voor Sjoerd te Boekhorst. Voor Max Jansen waren het zijn eerste minuten in de competitie na de kruisbandblessure opgelopen in Harkema in april 2016. Ook voor Robbin Thuss waren het de eerste minuten in de hoofdklasse B dit seizoen en samen zorgde dit tweetal ervoor dat AZSV toch nog met een punt naar huis ging. Een voorzet van Bram Rensing werd door Max Jansen met een volley voorgezet en Robbin Thuss kon ongehinderd van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen schieten.
AZSV blijft daardoor in de middenmoot van de hoofdklasse B op de negende plek met zeventien punten uit twaalf duels. Komende zaterdag is csv Apeldoorn te gast op sportpark Villekamp. Dit duel tegen de koploper van de tweede periode begint om 14.30 uur.

Urk-AZSV 3-3 (1-1). 2. 0-1 Sjoerd te Boekhorst. 10. 1-1 Yordi Orriëns (e.d.). 50. 1-2 Sjoerd te Boekhorst. 52. 2-2 Hessel Snoek. 54. 3-2 Jelle de Boer. 80. 3-3 Robbin Thuss
Scheidsrechter A. Bos uit Elburg gaf gele kaarten aan Niek te Veluwe aan AZSV en aan Dick Hakvoort en Jan van Slooten van Urk.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Brian Hogeweide, Sjoerd te Boekhorst (75. Robbin Thuss), Bram Wevers (67. Max Jansen), Wietse Kämink (89. Thomas Stoverinck).

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Klaas Kramer, Lucas Nagel, Hessel Snoek (63. Riekelt Nentjes), Dick Hakvoort, Jelle de Boer, Marinus Snoek, Gerrit Tol (85. Klaas Romkes), Bennie Dunnink, Jan van Slooten, Riekelt Jan Brands.

Meer berichten