Vrijwilligers gezocht

AALTEN/DINXPERLO - VIT-hulp bij mantelzorg zet vrijwilligers in om kinderen, volwassenen en ouderen die een beperking hebben gezelschap te houden of samen activiteiten te ondernemen. Zo heeft de naaste familie even tijd voor zichzelf. Ook bij hulpbehoevende mensen waarvan mantelzorgers ver weg wonen kan een vrijwilliger ingezet worden.

Op dit moment zijn er in de gemeente Aalten vrijwilligers nodig die ingezet kunnen worden bij zowel jongere als oudere personen. VIT zoekt daarvoor mensen die graag:wandelen met mensen die daarbij hulp hebben van een rollator, of die samen met mensen in een rolstoel willen wandelen, spelletjes doen in de thuissituatie: scrabble, rummy kub enzovoorts, iemand gezelschap houden, wat praten met een kopje koffie/thee erbij, misschien samen met iemand met een duofiets op pad willen of anderen willen stimuleren om wat activiteiten te ondernemen.

Het gaat om een paar uurtjes per week of twee weken. VIT begeleidt, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding. Geïnteresseerden kunnen bellen met VIT (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. Wie interesse heeft voor andere activiteiten, kan ook bellen. Iedereen kan ook voor informatie binnenlopen bij het spreekuur van Marjan Roerdinkveldboom, de mantelzorgconsulent. Zij is iedere vrijdag van 11.00 tot 12.30 uur op het Gemeentekantoor, Hofstraat 8 in Aalten en kan vragen beantwoorden.

Meer berichten