Een duel uit de wedstrijd van AZSV tegen AD'69. Foto: PR
Een duel uit de wedstrijd van AZSV tegen AD'69. Foto: PR

AZSV wint met ruime cijfers van plaatsgenoot AD'69

AALTEN - AZSV heeft eenvoudig de tweede knock-out ronde van de KNVB-beker gehaald. Na een 2-0 ruststand werd plaatsgenoot AD'69 met 9-0 verslagen. Al na 19 seconden schoot Kars Vierwind de illusie van de gasten aan diggelen om het AZSV zo lang mogelijk lastig te maken. Daarna was het 90 minuten eenrichtingsverkeer op het doel van tweede doelman Anthony Ikink, die vooral in het eerste kwartier na de pauze flink op de proef werd gesteld. Uiteindelijk scoorde AZSV nog zeven keer in dat tweede bedrijf tegen de zondag derdeklasser.

In de beker zijn er af en toe verrassingen en daar moet men als hoogst spelende vereniging altijd voor oppassen, maar na negentien seconden kon AD'69 die verrassing uit het hoofd zetten, want toen zette Kars Vierwind AZSV op een 1-0 voorsprong. AD'69 kon vervolgens niet veel meer dan verdedigen en ze probeerde bij het spaarzame balbezit de aanval te zoeken. Matthijs Ebbers kwam in de hele wedstrijd niet in gevaar en hoefde pas in de tweede helft de eerste bal op goal tegenhouden. AZSV liet de bal rondgaan na de snelle voorsprong, maar de ploeg van trainer Arno Heersink bleef op de been omdat de roodwitten via Brian Hogeweide (2x), Sjoerd te Boekhorst en Yeftha Nyamsangya een aantal kansen onbenut lieten. Na een half uur kon Joost Rasing van dichtbij de 2-0 binnentikken na goed voorbereidend werk van Kars Vierwind.

In de tweede helft ging het snel. In een tijdsbestek van tien minuten scoorde AZSV vier keer. De eerste twee door mooie schoten van Kars Vierwind en Niek te Veluwe, terwijl Brian Hogeweide en wederom Niek te Veluwe van dichtbij het kwartet vol maakten. Daarna ging het tempo bij AZSV naar beneden en werd het slordiger, maar in de slotfase zette het nog een keer aan met drie goals in de laatste tien minuten. Joost Rasing scoorde de 7-0 op aangeven van Brian Hogeweide, Sjoerd te Boekhorst krulde een vrije trap fraai achter Anthony Ikink en Jonathan Goosen bekroonde in de slotminuut een solo met een treffer voor de 9-0 eindstand.

reageer als eerste
Meer berichten