Timo maakt het Triton niet makkelijk. Foto: Cato Nijman
Timo maakt het Triton niet makkelijk. Foto: Cato Nijman

Zuur verlies voor Natare

AALTEN - De waterpoloërs van Natare legden afgelopen zaterdag de lange tocht naar Putten af voor de zesde wedstrijd van het seizoen. Hoewel de teams zeker aan elkaar gewaagd waren liep Natare lange tijd voorop, maar trok op het laatst toch aan het kortste eind.

Ondanks dat Natare nog op de tiende plaats in de competitie blijft hangen en Triton Putten in de middenmoot staat, beloofde dit toch zeker een spannende wedstrijd te worden. De eerste periode ging dan ook nek aan nek. Triton maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar Wilmar maakte dat direct weer goed door een vrije bal in te schieten. Na weer een tegendoelpunt deed Imko dit ook vanuit een man-meer situatie uit de tweede lijn met een strak schot. Met nog vijftien seconden te gaan deed Triton weer een poging voorop te komen, maar met nog één seconde op de klok trok Jeroen de stand toch wederom recht tot 3-3.

De tweede periode nam Natare het voortouw dankzij Wilmar en Tom die zo na een wedstrijd zwemmen vanuit het zwembad in Nijmegen naar Putten was doorgereisd. Van vermoeidheid was echter geen sprake want hij wist in één periode twee maal te scoren. Doordat ook John nog vanuit een man-meer situatie vanaf de tweede lijn de bal in de hoek stuiterde kwam Natare met drie punten voor te staan. Hoewel keeper Timo het voor Putten niet makkelijk maakte werd de tweede periode met 5-7 afgesloten.

De tweede helft ontbrak het Natare aan scorend vermogen. Deels viel dit misschien te wijten aan wat verrassende beslissingen van de arbitrage, maar scoren moet men toch echt zelf doen. Triton liep inmiddels langzaam in en kwam gedurende de vierde periode weer gelijk. Met nog één minuut te gaan kwam Triton voorop met 9-8. Wilmar wist met een afstandsschot de stand weer gelijk te maken, maar na nog een tegendoelpunt kwamen de Natare heren net te kort. Waar een gelijkspel verdiend zou zijn stond er toch echt 10-9 op het scorebord. Met vier punten uit zes wedstrijden blijft Natare vooralsnog op de tiende plek van de twaalf staan. Volgend weekend maken de heren hun volgende reis naar het noordelijke Hardenberg.
 

reageer als eerste
Meer berichten