AD met grote cijfers ten onder tegen AZSV

AALTEN - AZSV heeft eenvoudig de tweede knock-out ronde van de KNVB-beker gehaald. Na een 2-0 ruststand werd plaatsgenoot AD'69 met 9-0 verslagen. Al na negentien seconden schoot Kars Vierwind de illusie van de gasten aan diggelen om het AZSV zo lang mogelijk lastig te maken. Daarna was het negentig minuten eenrichtingsverkeer op het doel van tweede doelman Anthony Ikink, die vooral in het eerste kwartier na de pauze flink op de proef werd gesteld.

In de beker zijn er af en toe verrassingen en daar moet je als hoogst spelende vereniging altijd voor oppassen, maar na negentien seconden kon AD'69 die verrassing uit het hoofd zetten, want toen zette Kars Vierwind AZSV op een 1-0 voorsprong. AD'69 kon vervolgens niet veel meer dan verdedigen en ze probeerde bij het spaarzame balbezit de aanval te zoeken. Matthijs Ebbers kwam in de hele wedstrijd niet in gevaar en hoefde pas in de tweede helft de eerste bal op goal tegenhouden. AZSV liet de bal rondgaan na de snelle voorsprong, maar de ploeg van trainer Arno Heersink bleef op de been omdat AZSV een aantal kansen onbenut liet. Na een half uur kon Joost Rasing van dichtbij de 2-0 binnentikken na goed voorbereidend werk van Kars Vierwind.

In de tweede helft ging het snel. In een tijdsbestek van tien minuten scoorde AZSV vier keer. De eerste twee door mooie schoten van Kars Vierwind en Niek te Veluwe, terwijl Brian Hogeweide en wederom Niek te Veluwe van dichtbij het kwartet vol maakten. Het tempo ging bij AZSV naar beneden en het werd slordiger, maar in de slotfase zette het nog een keer aan met drie goals in de laatste tien minuten. Joost Rasing scoorde de 7-0 op aangeven van Brian Hogeweide, Sjoerd te Boekhorst krulde een vrije trap fraai achter Anthony Ikink en Jonathan Goosen bekroonde in de slotminuut na een solo een treffer voor de 9-0 eindstand.

Meer berichten