Themabijeenkomsten van Marga Klompé

AALTEN - Er kwamen diverse keren vragen van de vrijwilligers in ’t Ambthuis, Beth San en Stegemanshof, onderdeel van Marga Klompé, als “Kan ik dat wel? Mag dat wel? Hoe moet ik dat dan doen? Wat doen jullie dan?”Daar hebben de regiomanagers Aalten en Bredevoort over nagedacht en zij willen hun vrijwilligers en andere belangstellenden graag meer ondersteunen helpen bij het werk als vrijwilliger of toekomstig vrijwilliger. Daarom worden er drie themabijeenkomsten gehouden.

Ondersteunen van vrijwilligers kan ertoe leiden dat meer mensen enthousiast worden over vrijwilligerswerk. Hierbij nodigen de regiomanagers trouwe vrijwilligers of toekomstige vrijwilligers dan ook graag uit voor een drietal themabijeenkomsten, die gehouden worden op 14 november, 16 november en 22 november. Onder het genot van een drankje, komen drie onderwerpen aan bod.

Op 14 november wordt de eerste bijeenkomst gehouden bij Stegemanhof en het gaat op deze avond over 'Grenzen van de vrijwilliger'. De volgende vragen staan centraal: "Wat zijn mijn grenzen als vrijwilliger, hoe bepaal ik mijn persoonlijke grenzen en hoe geef ik ze aan zonder mij schuldig of rot te voelen." De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur en wordt verzorgd door Marjan Roerdinkveldboom, mantelzorgconsulent bij VIT-hulp.

De tweede bijeenkomst wordt in Beth San gehouden van 19.00 tot 21.00 uur, het thema hier is 'Veilig lopen en zitten met en voor bewoners'. Hierbij worden de volgende onderwerpen behandeld: het begeleiden van bewoners bij het lopen (met of zonder rollator) en gaan zitten en het rijden met een rolstoel. Hoe doet de vrijwilliger dit alles veilig voor hem of haar en voor de bewoner die wordt begeleid? Deze avond wordt verzorgd door Shari Wevers, collega van de afdeling fysiotherapie.

De laatste bijeenkomst heeft als thema 'Hoe om te gaan met dementie?' Deze vindt plaats op 22 november in Ambthuisvan 19.00 uur tot 21.00 uur. Vrijwilligers en toekomstige vrijwilligers worden bijgepraat over de vraag: 'Hoe ga ik om met dementie?' De aanwezigen krijgen tips rondom begeleiding en informatie over dementie. Deze avond wordt verzorgd door Piet Bouma, praktijkverpleegkundige.

Geïnteresseerd in deze bijeenkomsten? Of heeft men interesse in vrijwilligerswerk bij de stichting Marga Klompé? Dan kan contact worden opgenomen door te mailen naar: welzijn.wzab@szmk.nl

Meer berichten