Hans Homesick de Vries. Foto: Charlie Wessels
Hans Homesick de Vries. Foto: Charlie Wessels

Mondharmonica 'for absolute beginners'

BREDEVOORT - Na een zinderend optreden is harmonicaspeler Hans 'Homesick' de Vries van The Louisiana Men op vrijdag 24 november terug in de Koppelkerk. Ditmaal voor een workshop harmonica 'for absolute beginners'. Al na een kwartier speelt iedereen zijn eerste bluesje.

Altijd al mondharmonica willen spelen, maar kwam het er nooit van? Al jaren een mondharmonica thuis maar men kan er niets mee? Nu is er de kans om op vrijdag 24 november het basisprincipe te leren van de mondharmonica in de Koppelkerk in Bredevoort.

De mondharmonica - ook wel bluesharp genoemd - is niet alleen een super instrument voor de blues, maar juist ook voor allerlei andere muziekstijlen. Van smartlappen tot deltablues. Het is een eenvoudig bespeelbaar instrument en past zo in de binnenzak. Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair.

Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben. Uniek aan deze workshop is dat deelnemers met niets beginnen en na een uur lol naar buiten komt met zijn of haar eigen harmonica waar men ook echt al wat op kan spelen. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur. Deelnemers krijgen een lesblaadje mee en – voor wie dat wil – gratis vervolgles via internet.

Deelnemen kost 25,- euro, inclusief goede kwaliteit mondharmonica in de toonsoort C en een kopje koffie of thee. De workshop wordt gehouden bij de Koppelkerk, Koppelstraat 35 in Bredevoort op vrijdag 24 november vanaf 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Reserveren kan via de website www.koppelkerk.nl of telefonisch: 0543-216 005.

reageer als eerste
Meer berichten