'Ghost in the shell' bij filmtheater Schiller

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont op donderdag 23 november de sciencefictionfilm uit 2017 Ghost in the shell. De film draait om 20.00 uur, de entree bedraagt 7,00 euro.

Ghost in the shell vertelt het verhaal van Major (Scarlett Johansson), een combinatie tussen mens en robot, die deel uitmaakt van de speciale eenheid Section 9 in de 21ste eeuw. Section 9 is belast met het opsporen van criminelen en terroristen. Major heeft een menselijk brein, maar haar lichaam is kunstmatig. Hierdoor is zij een uniek wapen. Zelf twijfelt ze echter aan hoe menselijk ze nou werkelijk is.

In 1995 verscheen de Japans animeklassieker. De film stelde ethische en filosofische vragen. De film handelt over een toekomst waarin de scheidslijnen tussen mens en machine gevaarlijk aan het vervagen zijn. Menselijke lichaamsdelen die niet meer functioneren kunnen eenvoudigweg worden vervangen door cybernetische onderdelen. Los van de snoeiharde actiescènes dankt de film zijn legendarische status vooral aan de filosofische mijmeringen over identiteit en menselijkheid.

Dit jaar verscheen deze live-actionversie met in de hoofdrol dus de veelzijdige Scarlett Johansson. De beelden van hoe Japan er mogelijk in de 21ste eeuw zou kunnen uitzien zijn prachtig. Ook de vele actiescènes zien er goed uit met spectaculaire slowmotionshots, de vele grote hologramreclames zijn indrukwekkend.

Meer berichten