Onderduikmuseum Aalten Markt 12. Foto: PR
Onderduikmuseum Aalten Markt 12. Foto: PR

Verhalenvangers van het Onderduikmuseum Aalten genomineerd voor Gouden Gelderse Roos

Aalten -Verhalenvangers van het Onderduikmuseum' in Aalten behoort tot één van de tien genomineerden voor de Gouden Gelderse Roos. De Gouden Gelderse Roos is een tweejaarlijkse erfgoedprijs die vanaf 2017 door Erfgoed Gelderland in het leven is geroepen, om inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland een podium te bieden. Vóór 10 november zullen de overgebleven drie genomineerden bekend worden gemaakt.

De jury, bestaande uit Josan Meijers, Marc Wingens, René Arendsen, Leo Adriaanse en Dolly Verhoeven, over Verhalenvangers van het Onderduikmuseum: "Nieuwe invalshoek waaruit verborgen geschiedenis wordt opgetekend."

Genomineerden
De overige genomineerden zijn: Landjuweel van Gelderland (Oud Dijk Didam), Achterhoek College (Doetinchem), Interactieve Studiezaalwand (Tiel), VR Bunker van Seyss Inquart (Apeldoorn), Gelderse smaken: voeding en gerechten in acht Gelderse musea (Gelderland), Erve Eme (Zutphen), Kamers op Kolkenstein (Terwolde) en multimediaproject HELP ELKANDER (Velp) en Virtual Reality in Museum Nijkerk (Nijkerk).

Gouden Gelderse Rozen
De Gouden Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact. Er worden twee Gouden Gelderse Rozen uitgereikt: de publieksprijs en de juryprijs. De genomineerden voor de juryprijs dingen tevens mee naar de publieksprijs. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van 1000 euro en een fysieke prijs, die de winnaar mag behouden en uitdragen.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221749&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=aaltensnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=709,712" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>