Bockbierdag en koopzondag op 1 oktober in Aalten. Foto: PR
Bockbierdag en koopzondag op 1 oktober in Aalten. Foto: PR

Bockbierdag en Koopzondag in Aalten

AALTEN - De eerste zondag in oktober, 1 oktober, is in Aalten de introductie van Nederlands bekendste speciaal bier, het Bockbier. Op de Markt en bij café Schiller kunnen speciale bockbieren worden geproefd. De winkels in het centrum zijn op deze zondag open.

Bij de Aaltense winkels is het gezellig winkelen en in de straten zullen verschillende activiteiten te zien zijn. De markt en de café's staan in het teken van vele soorten bockbier. De Compagnie Onversaegt uit Bredevoort zal rond 13.00 uur de Bockbierdag officieel openen door het kanon af te vuren, de Vendeliers van Sint Helena zullen hun medewerking verlenen. Het eerste vat Bockbier wordt op de Markt aangeslagen door de nieuwe Wijnkoningin Youandi en haar prinsessen Eline en iris. Bezoekers die op dat moment aanwezig zijn worden op een mooi glas Bockbier getrakteerd. De horeca serveert bij de verschillende bockbieren passende gerechtjes en er worden speciaal voor deze gelegenheid Bockbier-bollen gebakken. Bij Schiller en op de Markt is op deze middag live muziek te horen. De tuin van Café Schiller biedt plaats aan een biermarkt met meer dan tien bockbieren van de tap. Op deze zondag kunnen bezoekers met een stempelkaart de specialiteit van de brouwers proeven, op de Markt, bij Schiller en bij Leuven.

De koopzondag wordt gehouden op zondag 1 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. De Bockbierdag wordt om 13.00 uur officieel geopend.


www.Bockbierdag.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221749&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=aaltensnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=709,712" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>