De tijgermug, helemaal zwart-wit en met een witte streep over de kop. Foto: Achterhoek Nieuws - stockfoto
De tijgermug, helemaal zwart-wit en met een witte streep over de kop. Foto: Achterhoek Nieuws - stockfoto

Tijgermug in Aalten, een update

AALTEN - Vorige week haalde Aalten de media vanwege het feit dat de tijgermug werd aangetroffen in Aalten. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) heeft op vrijdag 25 augustus een begin gemaakt met de bestrijding van de mug. Op dat moment waren er 23 exemplaren geteld.

Door Joost van de Nadort

De NVWA laat weten dat zij deze week druk zijn geweest met het bestrijden en monitoren van de tijgermug. Dat monitoren gaat door tot het einde van het muggenseizoen. Tot die tijd staan er in de omgeving van de vindplaats van de tijgermug nog muggenvallen. Het einde van het muggenseizoen is een beetje afhankelijk van het weer, maar de verwachting is dat het muggenseizoen aanhoudt tot eind oktober. Ook volgend jaar zal de NVWA nog monitoren in Aalten en ook dan zullen muggenvallen worden geplaatst om te kijken of de bestrijding succesvol is geweest.

Huidige situatie
De NVWA laat in een reactie weten dat tot vrijdag 1 september 93 tijgermuggen zijn aangetroffen. Het gaat dan om volwassen tijgermuggen, larven en poppen. Dat is volgens de NVWA een aantal dat in de lijn der verwachting ligt. De bestrijding van de tijgermug gaat op dezelfde voet verder. Er is volgens de NVWA geen aanleiding om de strategie te wijzigen.
Ook laat de NVWA weten dat haar inspecteurs constateren dat de bewoners in de omgeving van de locatie waar de tijgermug is aangetroffen goed meewerken bij de bestrijding.

Meer berichten