AZSV opent voetbalseizoen tegen De Graafschap

AALTEN - AZSV opent komende dinsdag 18 juli het seizoen 2017-2018 met een wedstrijd tegen De Graafschap. Als winnaar van de Achterhoek Cup mag de ploeg van Dennis van Toor aantreden tegen de Superboeren uit Doetinchem. De wedstrijd op sportpark Villekamp begint om 19.00 uur. De toegangsprijs is € 6,00, voor jeugd tot 18 jaar en voor 65+ is de toegangsprijs € 3,00.

Op zaterdag 10 juni won AZSV de Achterhoek Cup door Concordia W met 6-3 te verslaan. Dat was de kroon op een seizoen waarin voor de vierde achtereenvolgende keer het hoofdklasserschap veilig was gesteld. Naast de trofee is de thuiswedstrijd tegen De Graafschap een mooie prijs gekoppeld aan het winnen van deze Achterhoek Cup. De selectie van AZSV is in de afgelopen maanden behoorlijk gewijzigd. Doelman Marc te Witt vertrok naar VVO, Mart Schutten keerde terug naar RKZVC in zijn woonplaats Zieuwent, Coplan Soumaoro ging naar DETO Twenterand, Rick Bouwmeister verhuist naar het westen van het land en zal voor FC Lisse gaan spelen, Maurice Bartelds wordt assistent-trainer bij SVZW in Wierden en Sven Spekking doet een stapje terug, omdat de combinatie van werk-voetbal-privé teveel werd. Daarnaast gaan Jens Bent en Jan-Willem Bauhuis komend seizoen in de tweede selectie verder.

Uiteraard werd het keurkorps van Dennis van Toor ook weer aangevuld met nieuwe talenten. Doelman Harm ter Maat keerde terug op het oude nest na vier seizoenen DZSV in Dinxperlo. Voor hem wordt het de derde keer op rij dat hij in de zomer tegen De Graafschap speelt, want DZSV won de vorige twee edities van de Achterhoek Cup. Brian Hogeweide maakte van Excelsior'31 de overstap naar AZSV en Sjoerd te Boekhorst kwam over van Varsseveld. Jamay Baltus kwam halverwege het seizoen al meetrainen, toen Babberich zich terugtrok uit de competitie, maar werd in juni pas speelgerechtigd voor AZSV. De voorhoede van de rood-witten wordt komend seizoen versterkt door Yeftha Nyamsangya, die de overstap maakt van FC Winterswijk, door Thomas Stoverinck, die vanuit Lunteren in de Achterhoek kwam wonen en voor AZSV koos, en door Joost Rasing, die een dag na de finale van de Achterhoek Cup van Concordia Wehl naar AZSV overstapte.

Verder keert Gert-Jan Navis terug in de eerste selectie, waar hij vijf jaar geleden ook al deel van uitmaakte. Hij was afgelopen seizoen aanvoerder van het tweede elftal, dat kampioen werd van de reserve hoofdklasse A. Tot slot zal ook Sebastian Navis als aanstormend talent komend seizoen met de eerste selectie meetrainen, al zal hij zijn wedstrijden voorlopig nog steeds in AZSV JO19 blijven spelen.

Ook De Graafschap bereidt zich voor op een nieuw seizoen in Jupiler League. Ondanks een opmars in de laatste periode werd het vorige seizoen afgesloten met een teleurstellende twaalfde plek. Dat moet worden vergeten en een plek in de top vijf komend seizoen is de doelstelling. In de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd op maandag 21 augustus bij Jong PSV spelen de Superboeren op dinsdagavond de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Afgelopen zaterdag werd op het kunstgras van GWVV in Varsselder met 6-0 gewonnen van een regioteam.

AZSV-De Graafschap begint om 19.00 uur aan de Haartsestraat 57 in Aalten.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221749&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=aaltensnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=709,712" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>