Barend Westervelt wint EK Obstacle Run in Biddinghuizen. Foto: PR
Barend Westervelt wint EK Obstacle Run in Biddinghuizen. Foto: PR

Barend Westervelt pakt Europese titel Obstacle Run

AALTEN/BIDDINGHUIZEN - Barend Westervelt heeft zich vorige week zondag in Biddinghuizen gekroond tot Europees Kampioen Obstacle Run in de leeftijdsklasse tot en met 25 jaar. De 20-jarige Aaltenaar trok na een helse strijd aan het langste eind en pakte zo de Europese titel.

Door Tim te Brake

Het Europees kampioenschap Obstacle Course Racing (OCR) werd gehouden in Biddinghuizen op het terrein van Flevonice. Het parcours bij een obstacle run bestaat uit verschillende hindernissen afgewisseld met een lastig loopparcours. De heren tot en met 25 jaar moesten vijftien kilometer afleggen.

Barend Westervelt, medewerker van Bruggink en Rougoor uit Dinxperlo, was de hele week al te vinden in Biddinghuizen. Hij vertelt: "We bouwen obstakels voor onder andere Mudmaster op door heel het land. In Biddinghuizen zijn we ook de hele week druk geweest om het parcours op te bouwen." Westervelt besloot pas een week voor het Europees Kampioenschap om mee te doen. "Ik had een week van tevoren contact met de organisatie. Ik had eigenlijk geen voorbereiding gehad maar zo'n aanbod sla je natuurlijk niet af!"

De 20-jarige Westervelt bewees dit seizoen al in grootste vorm te zijn. In februari won hij zilver op het NK korte survivalrun. Een paar weken geleden greep hij net naast de medailles in Harreveld op het NK survival lange afstand. 

Met een mooie bonus van 500 euro keerde de sympathieke survival atleet van Ropes en Running huiswaarts na zijn overwinning in Biddinghuizen. Hij lacht: "Toen ik weer thuis was, kwam het besef eigenlijk pas. Ik werd op straat door veel mensen aangesproken en gefeliciteerd, superleuk!" Westervelt heeft meer ambities in het wedstrijdcircuit van de Obstacle runs. Hij merkt op: "Als ik naast Survivalmaterialen nog een aantal goede sponsoren weet te vinden kan ik ook gaan deelnemen aan het WK en andere internationale wedstrijden. Dat zou wel heel erg gaaf zijn!"

13 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221749&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=aaltensnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=709,712" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>