Een Duitse ambulance, zoals die binnenkort ook in Dinxperlo zal rijden. Foto: PR
Een Duitse ambulance, zoals die binnenkort ook in Dinxperlo zal rijden. Foto: PR

Ambulance uit Isselburg binnenkort ook in Dinxperlo

DINXPERLO - De Duitse ambulance uit de naburige Kreis Borken wordt vanaf nu in spoedgevallen ook in Dinxperlo ingezet. Ter voorbereiding op deze samenwerking zijn de Duitse collega-'Notfallsanitäter' door de Feuerwehr- und Rettungsakademie Bocholt getraind voor een inzet in Nederland. In de Duitse ambulance is bovendien Nederlandse communicatietechniek ingebouwd, zodat de ambulance gedurende de rit in verbinding staat met de Nederlandse meldkamer.

In deze lokale grensoverschrijdende pilot ondersteunt Kreis Borken de Ambulancedienst Witte Kruis bij de reguliere acute ambulancezorg in Dinxperlo. Het doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de aanrijtijden. De korte afstand van de bestaande ambulancepost in Isselburg (D) tot Dinxperlo en omgeving biedt hiervoor een goede uitgangssituatie. In de praktijk betekent dit dat, indien de beschikbare Nederlandse ambulance niet binnen een kwartier ter plekke kan zijn en de Duitse ambulance uit Isselburg dit wel kan, de meldkamer de Duitse ambulance aanvraagt. Op deze manier is de ambulancehulpverlening zo snel mogelijk ter plekke en kan de patiënt spoedig naar het dichtstbijzijnde en voor zijn aandoening meest geschikte ziekenhuis worden vervoerd.

Deze grensoverschrijdende samenwerking maakt deel uit van het INTERREG V A project PREpare. Informatie over verbetering van de grensoverschrijdende spoedzorg aan de Nederlands-Duitse grens in het EUREGIO-gebied is beschikbaar op de website.


www.spoedzorgzondergrenzen.nl

Meer berichten