De wielerronde voert door het centrum. Foto: PR
De wielerronde voert door het centrum. Foto: PR

AVA '70, De Peddelaars en SAP presenteren Sport Event

Start wielerronde en GTM op de Markt

Door Karin Stronks

AALTEN – Het weekend van 20 en 21 mei staat in het teken van het Sport Event in Aalten.

Op zaterdag 20 mei komen toppers uit de hardloopwereld aan de start op de Gerard Tebroke Memorialloop (GTM), evenals honderden eerstejaars Schaersvoorde scholieren die hiervoor een speciaal trainingsprogramma volgen. De zondag, 21 mei, staat in het teken van de wielerronde waar het grote spektakel rond de klok van vijf uur losbarst als de Elite/Beloften aan de start verschijnen. De organisatie is erin geslaagd om ook de wielrenners op zondag op de Markt te laten starten en finishen. Het sportieve evenement wordt op beide dagen omlijst met een geweldige entourage, muziek, professionele presentatoren en gezelligheid op de diverse terrassen. Zondag komt het demonstratieteam van Desmond Tessemaker spectaculaire springkunsten vertonen op een speciaal hiervoor gebouwde schans.

De tweede editie van het Sport Event barst op zaterdag 20 mei los in het Aaltense centrum met de GTM. Frank Roos, woordvoerder van AVA '70, is enthousiast over het sportieve programma: "We hebben dit jaar een extra run toegevoegd, de 3000 meter GUV Scholierenrun. Atletiekvereniging AVA '70 heeft een trainingsprogramma ontwikkeld voor alle eerstejaars Schaersvoorde leerlingen wat in de Bewegings Onderwijs (BO) lessen wordt afgewerkt. Dit programma stoomt de scholieren klaar voor de drie kilometer. Alle eerstejaars kunnen door steun van sponsoren gratis meelopen met de GTM, rennen drie keer dwars door café Leuven en krijgen een speciaal ontworpen shirt cadeau!"

De GTM gaat om 16.30 uur van start met de 850 meter Intertoys Kidsrun voor kinderen tot en met negen jaar, gevolgd door de 1700 meter voor jeugd tot vijftien jaar. Om 17.00 uur komen de Schaersvoorde scholieren aan de start. Om 18.00 uur staat het klapstuk van de GTM op het programma, diverse Nederlandse topatleten maken hun opwachting bij de tien kilometer Farmlightrun. "Onder andere Dennis Licht en Patrick Stitzinger komen naar Aalten, de komst van deze topatleten trekt een groot aantal subtoppers naar de GTM toe. Het belooft een prachtige wedstrijd te worden. Atleten die zich inschrijven vóór 10 mei ontvangen een startnummer met hun eigen naam erop", aldus Frank Roos. Hij vervolgt: "Tot slot wordt de GUV vijf kilometerrun en de GUV Businessrun gelopen. De opbrengst van de Businessrun gaat naar Joanne Foundation."

Op zondag 21 mei komen de wielrenners aan bod, zij starten en finishen dit jaar voor het eerst op de Markt in Aalten. De wedstrijden worden verreden op een selectief parcours van 3,2 km door en rond het centrum met vlak voor de finish de klim van de Beeklaan. John Theissen van Stichting Aalten Promotie (SAP) kijkt uit naar het wielerspektakel. Hij geeft aan: "Om 12.00 uur gaan de Nieuwelingen het spits afbijten, gevolgd door de Masters 50+, Sportklasse/Amateurs/Junioren, Basisleden/Recreanten en de toppers Elite/Beloften. We proberen de Dikke Bandenrace meer naar de middag te plaatsen zodat ook de basisschoolkinderen verzekerd zijn van een voltallig publiek. Deelnemers aan de Dikke Bandenrace krijgen een originele Goodiebag cadeau. Om de toeschouwers extra vermaak te bieden hebben we het demonstratieteam van Desmond Tessemaker naar Aalten gehaald. Zij geven tussen 13.00 en 17.30 uur spectaculaire stuntshows weg op een springbaan, echt de moeite waard!"

Voor de Dikke Bandenrace kunnen deelnemers zich inschrijven via de website van De Peddelaars. Overige wielrenners die willen meedoen kunnen zich aanmelden via de website van KWNU. Via de AVA '70 website kunnen hardlopers zich opgeven voor de GTM.


www.knwu.nl
www.ava70.nl
www.peddelaarsaalten.nl

Meer berichten