Kelly brengt girlpower bij Garage Veenhuizen

  Achterhoek Auto

In Terborg maken ze korte metten met het cliché dat automonteur een mannenberoep is. Het monteursteam van Garage Veenhuizen is sinds kort uitgebreid met de 21-jarige Kelly Looman, een enthousiaste net afgestudeerde autotechnicus uit Halle. "Of iemand man of vrouw is maakt natuurlijk niets uit. Het gaat om wat je kunt en wie je bent", benadrukt Bram Veenhuizen.

Het bleek een rake match tussen het autobedrijf van Bram en Freek Veenhuizen en de jonge techneut. Na een succesvolle en prettige eerste stageperiode bij het universele garagebedrijf, wilde Kelly ook dolgraag haar tweede stage volbrengen aan de Silvoldseweg 71 in Terborg. 

"Kelly was onze allereerste vrouwelijke stagiair in de 45 jaar dat ons bedrijf nu bestaat. Ze verraste ons enorm met wat ze kan en haar passie voor auto's." De waardering bleek wederzijds en daarom maakt de technisch specialist niveau 4 sinds kort permanent deel uit van het inmiddels vierkoppige monteursteam.

Kelly Looman: "Van Freek (chef werkplaats, red.) mag ik alles aanpakken wat ik wil. Van onderhoudsbeurten tot bijvoorbeeld het vernieuwen van koppelingen of het wisselen van versnellingsbakken. We sleutelen hier aan zeer uiteenlopende merken en types en dat maakt het werk erg leuk. Ik sleutel iedere dag met veel plezier."

Kelly begon ooit in navolging van haar vriendinnengroep aan een opleiding tot verpleegkundige, maar dat bleek niet aan haar besteed. "Auto's trokken me meer. Ik vind het leuk om met mijn handen te werken en dingen te repareren." En dus koos ze voor de techniek en kwam zo terecht in wat nog een behoorlijke mannenwereld is. 

"We waren met 2 meiden en 44 jongens in mijn jaargang. Maar in de klassen onder me zaten al wel meer meiden, dus het begint te veranderen", weet de jonge automonteur. "Ik ben heel blij, dat ik ben gaan doen wat ik echt leuk vind. Als je iets wil bereiken, dan lukt dat ook en daarbij maakt het niet uit of je man of vrouw bent." (BJK)
 

Meer berichten