Chinese Lynk & Co gaat auto’s aanbieden per abonnement

  Achterhoek Auto

Al sinds 2016 bestaat het automerk Lynk & Co. Het is een merk van Geely, de Chinese eigenaar van Volvo. Tot op heden zijn de auto's van Lynk & Co nog niet te zien in Nederland (of de rest van Europa), maar dit moet halverwege 2020 gaan veranderen.

Bij de lancering in Europa kiezen de Chinezen niet voor de conventionele aanpak van verkoop via dealers. In plaats daarvan komen de Lynk & Co's beschikbaar via een abonnement. En daarbij wordt door CEO van het bedrijf gedacht aan een maandbedrag van rond de 500 euro.

Als speciale doelgroep heeft Lynk & Co mensen in het vizier, die zeggen dat ze geen auto kunnen betalen. Onderzoek onder Europeanen heeft volgens de Chinese fabrikant aangetoond dat de maandelijkse totaalkosten van openbaar vervoer en taxi- en of Über-ritten onbewust toch al snel naar de 500 euro gaan.

En dus denkt Geely dat hun Lynk & Co auto's een alternatief zouden kunnen zijn. Door de eigen auto's in een abonnementsvorm aan te bieden, denkt Lynk & Co ook de eigen winstgevendheid te kunnen waarborgen. Door als mobiliteitsaanbieder door het leven te gaan verdwijnt de verkoopprijs van de auto meer naar de achtergrond.

Moederbedrijf Geely heeft nog niet verklapt welke Lynk & Co modellen naar Europa komen. Wellicht de Lynk & Co 01: een SUV op basis van de Volvo's XC40 aangedreven door een 1,5-liter driecilinder of een 2,0-liter viercilinder. Ook een serieuze kanshebber is het sedan-model, de 03, waarvan de eerste testauto's al zijn gespot. Ook hier wordt gebouwd op basis van een Volvo platform. 

Lynk & Co wil met haar modellen ook onderscheidend zijn op het vlak van connectiviteit voor de inzittenden. Door een gratis internetverbinding aan te bieden bijvoorbeeld, maar ook met een platform voor apps, waarbij ook externe partijen apps kunnen aanbieden. (BJK)

Meer berichten