De voorjaarsschoonmaak… voor uw auto!

  Achterhoek Auto

Misschien krijgt u ze ook wel, die kriebels dat alles schoon en fris moet omdat de lente in aantocht is. Daarom een handvol handige tips om uw auto weer als nieuw te laten blinken en glimmen. Dat is niet alleen een lust voor het oog, maar ook gunstig voor de waarde!

Uw auto eruit laten zien alsof het net uit de showroom komt gereden. Het is mogelijk in een aantal uren. Een mooie klus voor de zaterdag of zondag. Het beste resultaat is haalbaar als stapsgewijs wordt gewerkt, waarbij alles begint bij het afspoelen van uw auto. Met de tuinslang en zonder gebruik van shampoo, om het losse en ergste vuil, zand, enz. te verwijderen.

Wassen is de volgende stap. Met lauw water en een gezonde dosis (auto)shampoo verdwijnen ook de meer hardnekkige vervuilingen. Gebruik riant water tijdens deze stap en vul ook gerust meerdere emmers. Veel water gebruiken vermindert de kans op het maken van krassen. Tip van professionals: koop een microvezel autowashandschoen. Zo'n washand maakt zeker weten geen krassen.

Na het wassen is een tweede afspoelronde zeer aan te raden, voordat we als een ware auto-detailer met de volgende stap aan de slag gaan: met een kleipad gaan we de lak 'kleien'. Zo'n kleipad koopt u bij een automaterialenzaak om uw hele auto te stempelen. In de klei blijven de kleine verontreinigingen achter – zoals hars en resten van vogelpoep – die zich in de lak van auto hadden genesteld.

De volgende stap op weg naar een hoogglans eindresultaat is het poetsen. Meerdere gerenommeerde merken bieden goede poetsmiddelen aan. Ouderwets handwerk is met een doek en handkracht, maar bij diverse grote ketens is tegen een kleine investering ook een poetsmachine te koop. Voor een mooi resultaat is geduld een schone zaak. Letterlijk!

Mocht u zelf de tijd ontbreken om uw auto echt goed te poetsen, informeer dan eens bij uw lokale autobedrijf. Zij brengen uw auto graag in nieuwstaat voor u!
 

Meer berichten