Bij Koenders Auto's koop je meer dan een auto

  Achterhoek Auto

Sinds 1913 houdt de familie Koenders het zuidelijke deel van de Achterhoek mobiel. Vroeger kon men in Breedenbroek ook terecht voor fietsen en brommers, tegenwoordig ligt de focus op auto's. "Mensen voorzien van een advies op maat, dat is waar ik voor sta", vertelt Frank Koenders van Koenders Auto's.

Oudere autobezitters zullen het familiebedrijf nog wel kennen als Opel Koenders. Vanaf het moment dat Koenders senior in de jaren '60 ging samenwerken met GM – en dus Opel – speelde het autobedrijf in het dorp boven Dinxperlo een hoofdrol in het succes van het Duitse automerk in de Achterhoek.

Frank Koenders: "Ik heb wel eens voorzichtig zitten rekenen. In al die jaren hebben we toch vele duizenden mensen blij gemaakt met een nieuwe Opel en in het kielzog daarvan ook zeker een veelvoud gebruikte Opels verkocht." En nog altijd is de band met en de passie voor Opel overduidelijk aanwezig.

"Zeven jaar geleden hebben we gekozen om het dealerschap los te laten, maar tot op de dag van vandaag kunnen we alle acties van Opel ook aan onze klanten bieden", benadrukt Frank Koenders. "Sterker nog: omdat we onafhankelijk zijn, kunnen we onze klanten vaak een net even beter pakket bieden."

Of de klant nu komt voor een nieuwe of gebruikte auto (van alle merken!), alles begint voor Frank Koenders bij advies op maat. "Laatst was hier een vaste klant, die 10 jaar terug bij ons een gebruikte Opel Zafira kocht. 'Normaal onderhoud en nieuwe banden, verder helemaal niets. We hebben heel fijn en zeer goedkoop gereden.' Bij het kopen van een auto gaat het om meer dan de aankoopprijs."

Naast de natuurlijke band met het merk Opel, heeft Frank Koenders ook een netwerk en kennis opgebouwd van bijvoorbeeld BMW en Mini. Ongeacht welke auto wordt altijd de (onderhouds)historie uitgeplozen. Dankzij de samenwerking met de inpandige werkplaats van Autoservice Huls wordt ieder exemplaar is topvorm gebracht én gehouden. (BJK)
 

Meer berichten