Achterhoeker Bernhard ten Brinke jaagt op succes in Dakar 2019

  Achterhoek Auto

Bernhard ten Brinke uit Zeddam is opnieuw één van de drie rijders die binnen het fabrieksteam Toyota mag vertegenwoordigen. De Nederlandse coureur van Toyota Gazoo Racing is na goede voorbereiding inmiddels begonnen aan de Dakar Rally 2019 in Peru. Zijn doel: opnieuw voorin meedoen in het autoklassement.

"Ik rijd om te winnen; ik ga altijd voor het hoogst haalbare. Dat is iets anders als dat Xavier (zijn Franse navigator, red.) en ik de wedstrijd ook gáán winnen. In het autoklassement zijn er globaal 10 rijders die in staat zijn te winnen. Daar ben ik er één van. Maar succes in de Dakar hangt van vele factoren af: natuurlijk je snelheid, maar ook of je de goede keuzes maakt onderweg, de betrouwbaarheid van je auto én dat beetje geluk. Hoever we komen, dat gaan we zien."

De coureur uit Zeddam vormt net als vorig jaar een trio met Nasser Al-Attiyah en Giniel de Villiers binnen Toyota Gazoo Racing. "We beschikken over een ijzersterk pakket. De Toyota Hilux is op heel veel punten doorontwikkeld en voelt geweldig aan. Het team is zeer ervaren en tot op het bot gemotiveerd. En Xavier heeft zijn huiswerk uitstekend gedaan."

Vooraf aan de start van de Dakar 2019 heeft het duo nog uitgebreid kunnen testen in de duinen bij Lima. "Kilometers maken in de duinen is erg belangrijk. Je moet respect hebben voor de duinen. Een klein foutje en je kunt zomaar vast staan", aldus de 41-jarige Bernhard ten Brinke. "Ik voel me erg goed, Xavier is relaxt en levert perfect werk, en de auto is geweldig. Van mij mag de Dakar 2019 beginnen."

De Dakar Rally 2019 bestaat uit 10 etappes met als start- en finishplaats Lima. In totaal worden bijna 3000 km op snelheid afgewerkt, waarvan veel kilometers in de duinen. Bernhard en Xavier rijden met startnummer 309 op hun Toyota Hilux met steun van Toyota Nederland en de Nederlandse hoofdsponsor van Toyota Gazoo Racing: smeermiddelen producent Eurol. (BJK)

Meer berichten