Rechtzaak Nederlandse VW-bezitters begonnen

  Achterhoek Auto

De rechtbank van Amsterdam is begonnen met behandeling van de massaclaim van de Stichting Volkswagen Car Claim tegen autofabrikant Volkswagen. De stichting behartigt de belangen van Nederlandse VW-bezitters die vinden dat de inruilwaarde van hun auto met TDI-dieselmotor enorm is gedaald door de 'sjoemelsoftware' affaire. 

De inzet is dat alle bezitters van een Volkswagen, Seat, Skoda en Audi waarin sjoemelsoftware is toegepast, hun auto in kunnen leveren met teruggave van de volledige aanschafprijs. 

De Stichting Volkswagen Car Claim heeft naast de Volkswagen Groep ook importeur Pon, toeleverancier Bosch (als maker van de sjoemelsoftware) en de voormalig Volkswagen topmannen Martin Winterkorn en Matthias Müller gedaagd.

Met naar schatting 180.000 gedupeerde autobezitters kan het geclaimde schadebedrag oplopen tot 4,5 miljard euro. De inhoudelijke behandeling bij de rechtbank van Amsterdam begint naar verwachting halverwege 2019. In de aanlopen worden eerst de achterliggende juridische vraagstukken opgelost. (BJK)
 

Meer berichten