Foto: Jorieke Philippi Fotografie
Foto: Jorieke Philippi Fotografie

Auto klein Gunnewiek staat voor technische kennis en service

  Achterhoek Auto

'Brandende dashboardlampjes; diagnose terwijl u wacht'

Plotseling oplichtende dashboardlampjes betekenen meestal niet veel goeds. Zeker niet bij moderne auto's vol gevoelige techniek. Bij Auto klein Gunnewiek in Lichtenvoorde weten de diagnosemonteurs hier wel raad mee. "We lezen auto's uit met onze diagnose apparatuur terwijl u wacht."

Arno klein Gunnewiek, eigenaar van het Bovag autobedrijf aan de James Wattstraat 15, vindt het belangrijk dat zijn monteurs op de hoogte zijn van de modernste autotechniek. "Moderne auto's zijn feitelijk rijdende computers. Om te weten wat mankeert aan een auto heb je tegenwoordig een laptop nodig, waarmee je in het brein van de auto kijkt."

Complexe storingen opgelost
Het monteursteam van Auto klein Gunnewiek wordt jaarlijks bijgeschoold door de twee grootste opleiders in autotechniek: Innovam en GMTO. Dit zorgt ervoor dat alle merken auto's van alle bouwjaren welkom zijn in de werkplaats. In combinatie met de modernste apparatuur, denk aan laptops en tablets, wordt zelfs de meest complexe storing opgespoord en opgelost.

De meest voorkomende storingen zijn storingen aan het ABS-systeem van de remmen en storingen aan de motor die verband houden met inwendige vervuiling. "In het eerste geval is de veiligheid in het geding, want bij een noodstop kan het antiblokkeerremsysteem dienst weigeren, in het tweede geval kan doorrijden zorgen voor kostbare motorschade", vertelt Arno klein Gunnewiek.

Geen wachttijd
Mocht onderweg opeens een dashboardlampje oplichten, dan staan de diagnosespecialisten in Lichtenvoorde direct voor u klaar om het probleem op te sporen. "We lezen auto's uit terwijl u wacht, om vervolgens samen met u te bepalen hoe het probleem op te lossen", aldus de garage-eigenaar. "Dat wil ik graag benadrukken, want van nieuwe klanten horen we regelmatig dat ze elders weken moeten wachten. Bij ons niet."

Auto klein Gunnewiek is een onafhankelijk Bovag autobedrijf, maar levert diensten van dealerkwaliteit. Op het vlak van storingsdiagnose, reparatie en onderhoud, maar ook  bijvoorbeeld bij ruitreparatie en -vervanging, schadeherstel, uitlijnen, aircoservice, winter- en zomerbanden en de verkoop van nieuwe en gebruikte auto's. (BJK) 
 

Meer berichten