Dit zijn de World Cars of the Year!

  Achterhoek Auto

Mondiaal worden jaarlijks de de World Car of the Year Awards uitgereikt aan onderscheidende auto's. Dit keer werden de winnaars in de zes verschillende categorieën bekendgemaakt tijdens de New York International Auto Show. We zetten ze in de spotlights.

World Car of the Year: Volvo XC60
Vriend en vijand is het met elkaar eens: de nieuwe Volvo XC60 is een zeer fraaie auto. Het design is nog steeds typisch modern Zweeds, maar nu met extra sportieve elementen. Het design en de gekozen materialen in het interieur zijn eveneens premium. Veel veiligheidsvoorzieningen en hybride aandrijftechniek maken het winnaarspakket compleet.

World Green Car of the year: Nissan Leaf
Sinds de introductie van de Leaf in 2010 zijn meer dan 280.000 exemplaren verkocht. Naast het moderne design is het vergrootte accupakket het grootste nieuwsfeit van de volledig vernieuwde Leaf. Van 30 kWh naar 40kWh zorgt voor een groei van de theoretische actieradius van 250 naar 378 km.

World Urban Car of the year: Volkswagen Polo
De zesde generatie van de Polo is geheel vernieuwd en daarmee volledig bij de tijd. Opvallend is de keuze voor alleen een 5-deurs carrosserie. Voor een auto uit het B-segment ligt het veiligheidsniveau hoog dankzij Front Assist met City Emergency Braking en Voetgangerherkenning.

World Performance Car of the Year: BMW M5
Extreem krachtig, maar ook meer geciviliseerd: de nieuwe BMW M5 is dankzij de twin turbo V8 goed voor 600pk/750Nm. Qua aandrijving kan de bestuurder kiezen tussen 4WD en achterwielaandrijving. Een noviteit in de geschiedenis van dit topmodel uit de 5-serie.

World Luxery Car of the year: Audi A8
Met de nieuwe A8 heeft Audi het eigen concept nog eens verfijnd én verduurzaamd: 200 kilo gewichtsbesparingen ten opzichte van het vorige model, plus de introductie van een plug-in hybrid. Het vlaggeschip van Audi is ook in staat om tot 60km/u autonoom te rijden.  

World Design Car of the year: Range Rover Velar
De jury roemt het ontwerp van Land Rover voor de nieuwe Velar om de sportieve interpretatie van de bekende Range Rover waarden. Het 'zwevende' dak en de achterover hellende koets, verzonken handgrepen en futuristische neus maken samen met het futuristische interieur vol touchscreens het verschil. (BJK)

Meer berichten