Zomertijd = tijd om te wisselen naar zomerbanden

  Achterhoek Auto

De zomertijd is weer ingegaan. Maar wat heeft dat met autorijden te maken? Welnu, het ingaan van de zomertijd is de ezelsbrug voor de zomerbandenwissel!

Na de late golf 'Siberische' kou stijgen de temperaturen weer rap. En een gemiddelde temperatuur plus 7 graden is de grens om weer naar zomerrubber te wisselen. Wacht hiermee niet te lang, want bij hogere temperaturen zorgt het doorrijden op winterbanden voor een langere remweg en dus meer kans op een ongeluk. 

Dit komt omdat een winterband meer profiel en een ander profiel heeft, dat op warmer en droog asfalt minder grip biedt. Langer doorrijden op winterbanden zorgt ook voor versnelde slijtage, wat de levensduur van de M+S band flink bekort. En dat voelt u volgende winter in de portemonnee als twee of vier banden vernieuwd moeten worden…

All seasonbanden
Mocht uw garage met het advies komen om uw zomerbanden te vernieuwen, dan zijn er verschillende opties: 1. Zomerbanden; 2. All-seasonbanden. De moderne all season banden zijn niet meer te vergelijken met de vierseizoenen banden van enkele jaren geleden. 

Zowel bijvoorbeeld Michelin (Crossclimate), Goodyear (Vector Gen 2) of Vredestein (Quatrac 5) hebben banden ontwikkeld die 's zomers bijna rijden als zomerbanden en in de winter hun mannetje staan. Kiezen voor all season banden betekent einde bandenwissel. Zo gaan veilig rijden en gemak hand in hand. 

De band die bij u past
Bij het aanschaffen van zomerbanden is ook veel te kiezen: naast merk ook het karakter van de band. Bent u een harmonieuze rijder, vraag uw garage dan om een comfortabele stille band. Houdt u meer van sportief rijden, dan past een band met stijvere wang en profiel gericht op maximale wegligging beter bij u. Een band die bij u past verhoogt het rijplezier en kost vrijwel niets extra's! (BJK)

Meer berichten